Krekry tipy a recepty

Domácí popcorn jako z kina (a za zlomek ceny)
Pavel KovandaAug 03, 2025
Připravte si doma křupavý popcorn, který chutná přesně jako z kina – a navíc za pár korun! Stačí vám kvalitní kukuřice na popcorn, trochu oleje, hrnec s poklicí a oblíbený posyp nebo sůl.
Nejlepší domácí chipsy v troubě
Pavel KovandaAug 03, 2025
Chcete si připravit dokonale křupavé chipsy doma, bez smažení? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na domácí bramborové chipsy v troubě! Potřebujete jen pár základních surovin.
Nejlepší domácí hranolky v troubě
Pavel KovandaJul 31, 2025
Jednoduchý návod na domácí pečené hranolky, které budou krásně křupavé díky máčení ve studené vodě a pečení při vysoké teplotě. Součástí je také rychlý tip na dip z našich posypů smíchaných s jogurtem, zakysanou smetanou nebo majonézou.

Příprava je snadná a rychlá

Připravte si pánev, hrnec nebo friťák s olejem nahřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte pár zkušebních Krekrů. Vložte je do rozpáleného oleje a jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení. Naberte nyní hrst Krekrů a opatrně je vložte do oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin. Krekry můžete nyní vytáhnout naběračkou (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej). Krekry dochuťte solí nebo naším kořením!

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel