Co budete potřebovat
Ingredience na 1 pořádnou misku.
- 80 g kukuřice na popcorn (doporučujeme naši prémiovou francouzskou Zea Mays)
- 2 lžíce rostlinného oleje (řepkový, slunečnicový nebo ghí)
- Sůl nebo váš oblíbený Krekry posyp
- Hrnec nebo hlubší pánev s poklicí
Postup
1. V hlubší pánvi nebo hrnci zahřejte olej na střední teplotu. Jakmile vhodíte jedno zrnko kukuřice a během několika vteřin praskne, máte ideální teplotu – můžete začít pukat naplno.

2. Vsypte kukuřice (cca jednu rovnou hrst) a ihned přiklopte. Mírně protřepejte, aby se kukuřice obalila olejem.

3. Jakmile začnou zrna praskat, nechte je dělat svou práci. Každých 10–15 vteřin lehce protřepte hrnec nebo pánev, ať se nic nepřipálí. Když se mezery mezi praskáním prodlouží na 2–3 vteřiny, máte hotovo.
4. Přesuňte popcorn do velké mísy a ještě teplý ho lehce posypte solí nebo naším posypem – doporučujeme rozhodně Šunka a sýr, který chutná jako z kina.

Naše tajné tipy
- Chcete popcorn opravdu rovnoměrně ochucený? Po posypání ho přikryjte pokličkou nebo velkým talířem a pořádně protřepejte.
- Nezpracovaná kukuřice vydrží dlouho, takže si můžete doma vytvořit zásobu na spoustu filmových večerů.
- Používejte kvalitní kukuřici. Můžete vyzkoušet naši francouzskou Zea Mays s kvalitní povrchovou vrstvou slupky, která má po vypukání tvar motýlka.
Komentáře (0)
K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!