Domácí popcorn jako z kina (a za zlomek ceny)

Domácí popcorn jako z kina (a za zlomek ceny)

Aug 03, 2025Pavel Kovanda

Co budete potřebovat

Ingredience na 1 pořádnou misku.

  • 80 g kukuřice na popcorn (doporučujeme naši prémiovou francouzskou Zea Mays)
  • 2 lžíce rostlinného oleje (řepkový, slunečnicový nebo ghí)
  • Sůl nebo váš oblíbený Krekry posyp
  • Hrnec nebo hlubší pánev s poklicí

Postup

1. V hlubší pánvi nebo hrnci zahřejte olej na střední teplotu. Jakmile vhodíte jedno zrnko kukuřice a během několika vteřin praskne, máte ideální teplotu – můžete začít pukat naplno.

V hlubší pánvi nebo hrnci zahřejte olej na střední teplotu.

2. Vsypte kukuřice (cca jednu rovnou hrst) a ihned přiklopte. Mírně protřepejte, aby se kukuřice obalila olejem.

Vsypte kukuřice (cca jednu rovnou hrst) a ihned přiklopte.

3. Jakmile začnou zrna praskat, nechte je dělat svou práci. Každých 10–15 vteřin lehce protřepte hrnec nebo pánev, ať se nic nepřipálí. Když se mezery mezi praskáním prodlouží na 2–3 vteřiny, máte hotovo.

4. Přesuňte popcorn do velké mísy a ještě teplý ho lehce posypte solí nebo naším posypem – doporučujeme rozhodně Šunka a sýr, který chutná jako z kina.

Přesuňte popcorn do velké mísy a ještě teplý ho lehce posypte solí nebo naším posypem

Naše tajné tipy

  • Chcete popcorn opravdu rovnoměrně ochucený? Po posypání ho přikryjte pokličkou nebo velkým talířem a pořádně protřepejte.
  • Nezpracovaná kukuřice vydrží dlouho, takže si můžete doma vytvořit zásobu na spoustu filmových večerů.
  • Používejte kvalitní kukuřici. Můžete vyzkoušet naši francouzskou Zea Mays s kvalitní povrchovou vrstvou slupky, která má po vypukání tvar motýlka.

Ochutnat popcorn

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechte komentář

Zkuste naše další recepty

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel