Nahřejte olej
Připravte si pánvičku, hrnec nebo fritovací hrnec s olejem ohřátým na teplotu 180°-200°C.
Pro kontrolu správné teploty oleje použijte několik zkušebních Krekrů. Opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení.
Doporučujeme olejovou fritézu, kterou si můžete pořídit už od 1 000 Kč na Alza.cz.
Vložte Krekry do oleje
Naberte hrst Krekrů a opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin (záleží na druhu), proto mějte u sebe připravenou naběračku pro jejich vytažení.
Doporučujeme použít naší děrovanou naběračku, abyste s Krekry nenabírali i olej.
Osušte krekry a dochuťte
Na vysatí oleje z Krekrů doporučujeme použít standardní papírové útěrky.
Krekry poté můžete dochutit solí nebo jedním z našich vynikajících koření, které naleznete na našem e-shopu.
Příprava U vás doma
Časté dotazy
Jaký olej je vhodný na smažení používat?
Nemám friťák, jak Krekry usmažím?
Lze připravit Krekry v horkovzdušné fritéze?
Nejsou Krekry moc mastné?
Jak skladovat Krekry po otevření balení?
Proč vznikly Krekry?
"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.
I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."
— Pavel Kovanda, zakladatel