5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí

5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí

Sep 30, 2025Pavel Kovanda

5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí

Pokud provozujete hospodu nebo restauraci, pak určitě víte, že k pivu patří něco malého na zakousnutí. Hosté to očekávají a často se podle nabídky pochutin rozhodují, zda u vás zůstanou déle. A tím pádem objednají i více piv. Pochutiny nemusí být drahé ani složité na přípravu. Připravili jsme pro vás 5 tipů, které jsou cenově dostupné, jednoduché i oblíbené u zákazníků.

 

1. Domácí hranolky z trouby nebo fritézy

Brambory patří k nejlevnějším surovinám. A hranolky jsou k pivu stálicí. Malá investice do kvalitního koření nebo originálního dipu udělá z obyčejných hranolek vaši vyhlášenou specialitu.

  • Náklady: nízké, jen brambory a olej.

  • Příprava: jednoduchá, můžete je předpřipravit a poté jen dopéct nebo dosmažit.

  • Servírování: podávejte s domácím dipem (zakysaná smetana, česnek, bylinky).

 

2. Pražené ořechy s kořením

Skvělá rychlovka, kterou si zákazníci rádi objednávají k prvnímu pivu.

  • Náklady: nízké, suroviny mají dlouhou trvanlivost.

  • Příprava: směs ořechů stačí opražit v troubě nebo na pánvi a ochutit solí, paprikou, chilli či bylinkami.

  • Výhoda: můžete připravit větší dávku dopředu a skladovat.

 

3. Nakládaný hermelín

Tradiční hospodská pochoutka, kterou hosté očekávají. Nebojte se vymyslet si svou vlastní recepturu. Zákazníci se budou vracet.

  • Náklady: střední, ale vysoká marže při prodeji.

  • Příprava: nakládá se dopředu, stačí mít zásoby v lednici.

  • Servírování: ideální k pečivu, cibuli a feferonkám.

 

4. Čerstvě smažené Krekry

Krekry jsou originální křupavá alternativa k chipsům nebo popcornu. Jsou velmi cenově výhodné, příprava nezatěžuje personál, zákazníci je milují k pivu a marže je velmi zajímavá.

  • Náklady: nízké, skladné a s dlouhou trvanlivostí.

  • Příprava: stačí pár sekund ve fritovacím hrnci nebo hluboké pánvi.

  • Servírování: můžete je nabídnout s různými posypy (česnek, sýrové variace, bylinky) nebo s dipem.

 

5. Rychlé domácí dipy se zeleninou

Ne každý host chce jen smažené a těžké pochutiny. Čerstvá zelenina s jednoduchým dipem může být vítanou změnou.

  • Náklady: nízké (mrkev, okurka, paprika, celer).

  • Příprava: nakrájenou zeleninu lze mít připravenou dopředu.

  • Servírování: dipy připravíte během minuty, např. jogurt s česnekem, bylinkami či sýrem.

Vyzkoušejte hvězdu tohoto receptu

Zkuste naše další recepty

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel