Cibulové kroužky jsou oblíbenou klasikou: krásně křupou, voní a k pivu nebo vínu sednou dokonale. Připravili jsme pro vás recept na domácí cibulové kroužky. Máme ale i tip, jak si tuhle dobrotu vychutnat ještě rychleji.
Ingredience na 4 porce
- 2 velké cibule
- 150 g hladké mouky
- 100 g strouhanky (nejlépe panko)
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- ½ lžičky soli
- olej na smažení
Postup
- Cibule oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Opatrně rozdělte na jednotlivé kroužky.
- Připravte si trojobal: v jedné misce mouku se solí, ve druhé vejce s mlékem, ve třetí strouhanku.
- Každý kroužek obalte postupně v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Smažte v oleji na 170–180 °C dozlatova.
- Hotové kroužky nechte okapat na papírové utěrce a podávejte s oblíbeným dipem. Skvěle chutnají s česnekovou majonézou, pikantní omáčkou nebo klasickým kečupem.
Tipy navíc
- Do strouhanky můžete přidat trochu strouhaného sýra, budou ještě chutnější.
- Pokud chcete lehčí variantu, upečte kroužky v troubě při 200 °C (asi 15 minut, v polovině obraťte).
Bonus: Cibulový kroužek během pár sekund
Nemáte čas na obalování a smažení? Sáhněte po našem Cibulovém kroužku.
- Jemnou cibulovou vůni ucítíte i za zavřenými dveřmi.
- V oleji jsou hotové během pár vteřin.
- Perfektně chutnají k pivu, vínu i na grilovačce.
- Stačí je usmažit, nasypat do misky a podávat.
- A hlavně: nikdy se nepřejí.