Cibulové kroužky hotové za pár sekund

Cibulové kroužky hotové za pár sekund

Oct 07, 2025Petra Čermáková

Cibulové kroužky jsou oblíbenou klasikou: krásně křupou, voní a k pivu nebo vínu sednou dokonale. Připravili jsme pro vás recept na domácí cibulové kroužky. Máme ale i tip, jak si tuhle dobrotu vychutnat ještě rychleji.

 

Ingredience na 4 porce

  • 2 velké cibule
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky (nejlépe panko)
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • ½ lžičky soli
  • olej na smažení

 

Postup

  1. Cibule oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Opatrně rozdělte na jednotlivé kroužky.

  1. Připravte si trojobal: v jedné misce mouku se solí, ve druhé vejce s mlékem, ve třetí strouhanku.

  1. Každý kroužek obalte postupně v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance.
  2. Smažte v oleji na 170–180 °C dozlatova.
  3. Hotové kroužky nechte okapat na papírové utěrce a podávejte s oblíbeným dipem. Skvěle chutnají s česnekovou majonézou, pikantní omáčkou nebo klasickým kečupem.


Tipy navíc

  • Do strouhanky můžete přidat trochu strouhaného sýra, budou ještě chutnější.
  • Pokud chcete lehčí variantu, upečte kroužky v troubě při 200 °C (asi 15 minut, v polovině obraťte).


Bonus: Cibulový kroužek během pár sekund

Nemáte čas na obalování a smažení? Sáhněte po našem Cibulovém kroužku.

  • Jemnou cibulovou vůni ucítíte i za zavřenými dveřmi.
  • V oleji jsou hotové během pár vteřin.
  • Perfektně chutnají k pivu, vínu i na grilovačce.
  • Stačí je usmažit, nasypat do misky a podávat.
  • A hlavně: nikdy se nepřejí.

Vyzkoušejte hvězdu tohoto receptu

Zkuste naše další recepty

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel