Langoše jsou neodmyslitelnou součástí poutí, festivalů i letních dovolených. Křupavý základ, jemné těsto a navrch česnek, sýr a kečup. Pokud jste si je zatím troufli koupit jen u stánku, máme pro vás recept, díky kterému zvládnete dokonalé langoše i doma.
Ingredience na 6 langošů
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml vlažného mléka
- ½ kostky droždí (20 g)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje (do těsta)
- olej na smažení
Postup
- Připravte si kvásek. Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte 10 až 15 minut vzejít.  
- Do velké mísy dejte mouku, sůl, olej a kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte pod utěrkou kynout asi 1 hodinu.
- Z vykynutého těsta oddělujte menší kousky a rukama je vytvarujte do placiček (cca 0,5 cm silné).  
- Smažte v dostatečném množství oleje dozlatova z obou stran.  
- Ihned potřete česnekem, kečupem a posypte sýrem.
Tipy navíc
- Pokud chcete extra voňavé langoše, potřete je hned po usmažení troškou oleje smíchaného s naším Česnekovým posypem.
- Skvěle chutnají i se zakysanou smetanou.
- Můžete je udělat i menší a podávat jako rychlý snack k pivu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                     
                     
                     
                     
Komentáře (0)
K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!